woensdag 25 februari 2015

Tutorial Pastel Wikkel Armband

Tutorial Pastel Wikkel Armband

Wat heb je nodig voor deze leuke zomerse wikkelarmband
De lengte bepaal je zelf. Deze armband gaat 2 keer om je pols maar je kunt het ook 3 of 4 maal om je pols doen of gewoon 1 keer. Het principe blijft het zelfde.
Voor deze armband heb je nodig 
  2   x 50 cm imitatie suede veter
  2   x 60 cm satijn koord 2 mm
  1    x 60 cm waxkoord 1 mm
  2   x 12 mm veterklem 
11   x   6 mm licht roze kralen
11   x   6 mm roze kralen
12  x   6 mm facet licht roze kralen
  4   x 20 mm licht roze hartjes bedels
  6   x 14 mm roze peace bedels
 12   x 10 mm ringetjes
  1    x 12 mm slotje
Je begint met het rijgen van de kralen op het waxkoord leg onderaan een knoopje in het waxkoord zo blijven de kralen hangen als je gaat vlechten.( Tip: om er voor te zorgen dat het waxkoord goed door de kraal gaat kun je als eerste een druppel lijm op het waxkoord doen dit even laten drogen en dan kun je gaan rijgen)
Als dat gebeurt is pak je de twee satijndraden en in het midden doe je het waxkoord met de kralen. Je begint als eerste 2 cm te vlechten en daarna doe je telkens als het waxkoord in het midden gaat een kraal omhoog en vlecht je deze mee. ( Tip: het beste is een stukje plakband over de draden heen te doen zodat ze bij elkaar blijven zitten)
Nu heb je de middelste baan gevlochten en nu pak je de 2 imitatie veters en leg deze aan weerszijde naast het gevlochten band. Pak nu een veterklem en stop de uiteinde van de draden en veters tussen de veterklem en klem deze stevig dicht. Dit zelfde doe je met de andere kant. 
Als dit gebeurt is en je armband is op de goede lengte dan begin je met het slotje er aan te maken en aan de andere kant een ringetje. 
Daarna begin je de bedels om de 3 kralen vast te zetten. Je maakt het ringetje open en haakt het ringetje tussen het satijnkoord en de veter in en hangt het bedeltje er aan en sluit het ringetje en dit her haal je nog negen keer.

Nu is je armband klaar en kun je hem met veel plezier dragen.
Alle artikelen die je hiervoor nodig hebt staan op de website bij tutorial pastel wikkel armband  maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

25% op de kleur geel-groen en oranje

Wat een weertje de afgelopen dagen het voelt gewoon warm aan na de vreselijke koude die we voor het weekend hebben gehad. Van mij mag het n...