zondag 29 juni 2014

Edelsteen Barnsteen

Bij Beads creations is het ook mogelijk om oude sieraden een nieuwe look te geven of te laten repareren als ze stuk zijn 
 Reparatie Sieraden


Een tijdje terug kwam een lieve vriendin van mij met een hele lange split ketting van barnsteen bij me. Ze droeg hem bijna niet meer want hij was te lang en ze wilde er graag een kortere ketting van laten maken en als het kon ook nog een armbandje.Natuurlijk nam ik deze opdracht aan en als eerste heb ik er 4 armbandjes van gemaakt en later nog is 1 zoals deze op de foto.
Ik heb dit armbandje gecombineerd met koperkleurige parels en ook met mooie tinnen kralen.
Het collier heb ik ook gecombineerd met koperkluerige parels en tinnen kralen. Men zegt van tin dat het niet allergisch is en dat het ook niet verkleurd.
 Het onderste collier is een dubbel collier en ook hier heb ik koper kleurige glasparels gebruikt de mooie tinnen kralen en ook nog een aantal facet kristal glazen kralen in de kleur topaas die net iets lichter zijn.

De opdracht was dan ook zeer geslaagd en ze draagt haar sieraden weer met veel plezier.En ik vond het erg leuk om te doen. 

Hoe is Barnsteen ontstaan
Barnsteen is de fossiele hars van naaldbomen, die zo’n 50 miljoen jaar geleden groeiden. Door waterverlies is het ’verouderd’ en geleidelijk aan verhard.
De steen is dus van organische oorsprong en geen mineraal. De steen is meestal knolvormig, zonder innerlijke kristallisatie. Soms is het geheel helder, andere keren met insecten, dennennaalden of stukjes hout ingesloten. 
Barnsteen is altijd al gebruikt voor het maken van sieraden.



Sterrenbeeld: Waterman, Kreeft, Leeuw, Maagd, Steenbok
Chakra: navelchakra
Verzorging: onder lauw water wordt de steen ontladen, tussen bergkristallen wordt hij weer opgeladen. Nooit in de zon leggen, dan kan hij barsten.
Gebruik: 

Barnsteen wordt al minstens zevenduizend jaar gebruikt als geneeskrachtige steen.
Hij onderscheidt zich van andere stenen door zijn warmte. Het is een hartverwarmende steen (letterlijk en figuurlijk) die veel kracht geeft aan zwaarmoedige mensen. U wordt spontaner en opener naar uw omgeving toe.
Draag de steen vaak en voor langere tijd. Hij voelt zich het beste op uw huid, bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de plaats waar u pijn heeft.
Barnsteen wordt gezien als de steen van overvloed. Doe een stukje barnsteen in uw portemonnee en u zult altijd over voldoende kleingeld beschikken, zo wordt beweerd.
Vroeger dacht men dat barnsteen kon beschermen tegen krankzinnigheid. Men deed daarvoor gemalen barnsteen in wijn en dronk dat op.
Barnsteen is een actieve steen en daardoor niet geschikt voor meditatie. Wel zou het dragen van barnsteen helderziendheid kunnen bevorderen.
Bij zware vermoeidheid en ernstige depressies helpt barnsteen weer levensmoed terug te krijgen en angst te overwinnen. U leert opnieuw vertrouwen in uzelf te krijgen en u kunt weer vrolijk en zorgeloos door het leven gaan.
Door zijn positiviteit beschermt barnsteen tegen negativiteit, zowel van uzelf als van anderen.
Stimuleert de flexibiliteit en creativiteit.
Barnsteen bevordert het zelfgenezingsproces en wordt gebruikt bij alle ziekten en genezing van wondjes. De steen heeft het vermogen om het immuunsysteem te versterken en ziekmakende energie uit het lichaam te trekken. Maak de steen daarom dan ook regelmatig schoon.
Hij kan goed helpen bij spijsverteringsstoornissen.
Helpt bij reumatische klachten, rugklachten en jicht, doordat het de beweeglijkheid verbetert.
Hij kan een gunstige invloed hebben bij astma en bronchitis en andere luchtwegproblemen.
Helpt bij tand- en tandvleesproblemen, verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij baby’s.
Een hanger van barnsteen dragen tijdens de zwangerschap beschermt het ongeboren kind.
Let er op dat barnsteen eetlustopwekkend is. Draag hem dus niet als u wilt afvallen.
Maar een edelsteen is geen medicijn dus ga altijd als u klachten heeft naar uw dokter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

25% op de kleur geel-groen en oranje

Wat een weertje de afgelopen dagen het voelt gewoon warm aan na de vreselijke koude die we voor het weekend hebben gehad. Van mij mag het n...